Offentliga miljöer

Blå parken

Som producenter av den miljövänliga och giftfria träimpregneringen Linjonwood fick vi i uppdrag att tillverka och montera många delar till bygget av Blå Parkens område.

Blå Parken består av vackra vattenstråk och områden för fritidsaktiviteter.

För hållbarhet och varsamhet om barn, vuxna och miljön är kajer, trall, bänkar, sittpodier, läktare, lekytor och utkiksplatser tillverkade i svensk fura impregnerat med Linjonwood.

Bilder från projektet:

Vårt företag  är väl lämpat för denna typ av uppdrag då vi kan hantera allt från små till större dimensioner av virke. Våra medarbetare inom företaget innehar utbildning och erfarenhet av såväl tillverkning i snickeriet, impregnering och montering på plats.

Att vi både impregnerar och formaterar virket i våra lokaler innebär att de dimensioner som behövs för slutmontering görs redan innan impregneringen. På så sätt undviks onödigt spill vid inkapningar på byggnadsplatsen – optimalt ur klimat- och kostnadssynpunkt.

Besök gärna Linjonwood på webben.

Arlanda

Arlanda express

Legotillverkning av armstöd

 

A-trains fordonsingenjör kontaktade Johan eftersom ett arbetsmiljöärende dykt upp. Personal ombord på ombord på Arlanda Express upplevde att passagerarnas armstöd, som på den tiden var tillverkade av aluminium, orsakade obehag. Personalen gjorde illa sig på dem när de stötte emot dem under tågens färd.

Lösningen blev en överliggare i ek med rundare former. Flera snickerier kontaktades innan bollen kom till oss.  men ingen vill åta sig uppdraget som med sina rundningar kräver en fleraxlig CNC-fräs för att kunna tillverkas kostnadseffektivt. Eftersom Linjon vid tillfället redan investerat i just en sådan blev vi glada över utmaningen och några månader senare levererades 700 armstöd.

 

Soffor

Efter en tid kontaktades vi åter. Ett arkitektkontor har ritat soffor till de resande med Arlanda express. Två sinsemellan olika modeller i materialen betong och ek. Linjon kom att anlitas för tillverkning och underhåll.

Bilder från projektet:

Vasamuseet

Byte av bordläggningsbult på Vasaskeppet

Fyra personer från Linjon ingick i den styrka som under två års tid genomförde bytet av Vasaskeppets bordläggningsbultar.

De bultar som sattes i på 1960 talet innehöll en legering som visade sig fräta på bordläggningen. Dessa byttes nu ut mot nya bultar i rostfritt stål.

Tillsammans med Vasamuseets tekniker och snickare genomförde vi 2000 av totalt 5000 bultbyten.

Oaxen

Oaxen

Inredning och porslin för lyxrestaurangen Oaxen

2011 glider hotellbåten Prince Van Orangiën, som ägs av krögarparet Magnus Ek och Agneta Green, in på Djurgårdsvarvet och parkerar i varvets fartygsförening. Två år senare flyttar paret sin restaurang från ön Oaxen till Djurgårdsvarvet.

Båtboende och grannar bjuds in på korv och öl. Sunna som är keramiker tar med en litet fat som välkomstpresent. Några dagar senare får hon frågan om hon vill tillverka porslinet till restaurangens krog och fine dining.

Den första leveransen på ca 500 delar görs i benporslin. Tunt drejat i olika former och storlekar med blank, transparent glasyr. Ett kreativt och utvecklande samarbete inleds och pågår fortfarande.

Hotellbåten behöver underhållas och vissa delar renoveras. Vi tar oss an uppdraget som i skrivande stund pågår.

Till inredningen i restaurangen får vi tillverka både helt nya objekt samt även duplicera vackra bordsmodeller från 1960-talet. Linjon har även skött underhåll, reparationer och lackeringar av inredningen på Oaxen genom åren.

Krögaren Magnus Ek är själv en skicklig snickare och tillverkar själv detaljer, som skedar och olika underlägg som används vid serveringen. Han använder sig då av ek, teak, mahogny, ask och furu som finns i vårt snickeri.

Oaxen, Djurgårdsvarvet, Stockholm:

Förutom kvalificerade snickeriarbeten så åtager vi oss uppdrag som underentreprenörer. I den rollen hjälper vi dig med exempelvis restauranginredningar, möbler som bord, bardiskar, receptioner och mycket annat.

Här är några exempel.

ABBA the museum

linjon_abba-museum_1607

Sally Voltaire

linjon_DSC_1223

Ingelsta kalkon

lnjon_DSC_1263

Panne Fresco