En vilja att ständigt lära.
Med erfarenheterna föds nyfikenheten, lusten att skapa, nya idéer, nya lösningar, fler samarbeten. Linjon är ett snickeri i ständig utveckling.

Linjon – en kort historik

JOHAN LINHULT
Från skogarna i norra Värmland kom Johan Linhult att i 20-årsåldern arbeta en tid på ett inkompetent och slarvigt snickeri i Stockholm. Upplevelsen formade en stark vilja och ett beslut att själv utveckla och driva ett snickeri där kvalitet, uppriktighet och engagemang skulle vara de fundament som företaget skulle vila på.

Sedan 1992, då Johan startade sin verksamhet ensam, i en liten lokal på Norrmälarstrand, under namnet Linhultarns snickeri har företaget vuxit till dussinet anställda. Och sedan 2009 är adressen Djurgårdsvarvet, intill Beckholmen, Djurgården.

SUNNA JONSDOTTER
1997 träffade Johan en kreativ dam och keramiker vid namn Sunna Jonsdotter.

Hon ville mycket hellre renovera och bo på båt tillsammans än dammsuga och titta på tv i en lägenhet. Sagt och gjort!

Tillsammans lade de däck, bytte bordläggning och drevade skuta i Beckholmsdockan. Erfarenheten resulterade i däcksarbeten på uppdrag av Waxholmsbolaget och ångfartyget Storskär.

Så småningom startades AB Linhult&Jonsdotter, Linjon. Idag Linjonsnickeriet, en del av Linjon Group.

ERIK TIDMAN
Bondpojk och snickare med gesällbrev från Östergötland kom som 20-åring direkt till ett bra snickeri i Stockholm och är sedan 2007 delägare och 2015 VD i densamma.

– Egentligen vill jag odla morötter i Rimforsa, men det är för roligt att jobba.

Först tillfredsställelsen av att snickra för att få uppmärksamhet av sin pappa. Vidare glädjen i att kunna tillverka och leverera andras drömmar och  önskningar.

SÖREN KJELLIN
Sören är född i Stockholmstrakten och uppvuxen på en ö i skärgården. Hans kärlek till båtar är gränslös. Sören har levt ett liv på resande fot och gjort någon slags karriär inom IT. Hemkommen från sju år i USA 2017 började han jobba med Johan i det då ganska nya projektet Linjonwood. Sen dess har han successivt jobbat mer och mer med hela Linjon Group.

Kvalitet

Vårt helt centrala ledord är kvalitet. För oss är kvalitet en passion. Vi gillar kvalitet helt enkelt. Vi har de skickligaste hantverkarna och en stark vision om vår roll i helheten, nu och i framtiden. Och vi är både villiga och kapabla att ge dig kvalitet på alla nivåer från arbetsprocess över materialval och leveranssäkerhet till slutprodukt.

Den maskinpark vi investerat i och den kompetens vi besitter idag – med utbildade finsnickare, båtbyggare, CNC-operatörer, byggarbetare, konstnärer och skickliga lackerare – gör att vi kan erbjuda en stor bredd och variation för konstruktion och tillverkning av specialsnickerier. Att utarbeta nya lösningar, konstruktioner och tekniker är en naturlig del i vår vardag, där erfarenhet och kunskap ligger som grund för utveckling.

Vi har lång erfarenhet av projekt som:
• fartygsrenoveringar och inredningar i marina miljöer.
• offentliga miljöer, både inomhus och utomhus. Parker, muséer, receptioner, konferensrum och möbler.
• kulturmiljöer och privata bostäder

Vi tillverkar allt från enskilda detaljer och specialritade möbler till hela inredningar. I många projekt anlitas vi även som projektledare för att samordna övriga yrkesgruppers arbete.

Ladda hem vår Kvalitetspolicy.

Hållbarhet i vardagen hos Linjon

Linjonsnickeriet är helt anpassat till aktuella krav på ljud och dammnivåer. Vi vinnlägger oss om en så ren process som möjligt och återvinner så mycket vi kan. Som exempel sugs spånet ut via en spånsugsanläggning och omvandlas till briketter i en press. Briketterna kan sedan användas vid uppvärmning.

Den maskinpark vi investerat i och den kompetens vi besitter idag – med utbildade finsnickare, båtbyggare, CNC-operatörer, byggarbetare, konstnärer och skickliga lackerare – gör att vi kan erbjuda en stor bredd och variation för konstruktion och tillverkning av specialsnickerier. Att utarbeta nya lösningar, konstruktioner och tekniker är en naturlig del i vår vardag, där erfarenhet och kunskap ligger som grund för utveckling.
Genom åren har vi arbetat mycket med och har under åren arbetat mycket med fartygsrenoveringar och inredningar i marina miljöer. Men också mycket med det offentliga rummet. Receptioner, konferensrum och privata bostäder är exempel på uppdrag vi åtar oss. Vi tillverkar allt från enskilda detaljer och specialritade möbler till hela inredningar. I många projekt anlitas vi även som projektledare för att samordna övriga yrkesgruppers arbete.

Ladda ner våra övriga policys:
Miljöpolicy

Arbetsmiljöpolicy

Socialt ansvarstagande

Läs också om Linjonwood här.

Till sist några ord om Djurgårdsvarvet

Vad vore vi utan det fantastiska läget på Djurgården, mitt i det vackra Stockholm? Ett stenkast från Gröna Lund. Båthamnen rakt utanför oss. Läget är värt ett besök i sig!

I Djurgårdsvarvet finns mycket att upptäcka. Här finns många spännande verksamheter och människor med stort engagemang och hjärta. På lunch träffas vi på lunchrestaurangen Skroten. På kvällarna då och då med Svart-Leffes Kapell på Klubbarnas Klubb eller guldkrogen Oaxen.